Много преди да се роди идеята за ПАЛТОТО като марка, ме обсеби желанието да създам и лично да ушия едно вълнено зимно палто в розово. Моделът и кройката бяха все още много неясни, но цветът бе определящ и повече от сигурен. Трябваше да бъде розово! И така… платът беше намерен и закупен, а моделът все още несъздаден.

Обичам цветовете, обичам да е цветно и искам да имам палта във всякакви цветове. Вече си бях ушила едно със страничен цип в тъмно зелено и едно с класически ревер в наситено синьо, но розовото трябваше да бъде специално и да ме топли в най-студените зимни дни. За да покрие тези изисквания го създадах с висока столче яка и с любимите ми реглан ръкави. Джобчета с филетки, за да се упражнявам да ги шия, а и защото харесвам класическата им елегантност, допълнени от цип, скрит зад пластрон. Ето така бе решен и моделът. Остана да направя кройката и да се залавям за шиене, шиене и още много шиене. Е, крайният срок беше спазен и малко преди най-студените зимни дни розовото палто беше готово за носене.

Три години по-късно ми се откри възможност да произведа това палто в малка лимитирана серия в няколко цвята, като първите бройки са съвсем естествено в розово. Така се роди ПАЛТОТО.